facebook_page_plugin

Teippaus

Kinesio- ja urheiluteippausta voidaan käyttää osana muuta fysioterapiaa.Teippauksen tavoitteena on kivun lieventyminen, nivelliikkuvuuden lisääntyminen, asennon- ja liikehallinnan kohentuminen, verenkierron ja imunestevirtauksen vilkastuminen tai haitallisten liikesuuntien välttäminen. Teippaus voidaan suorittaa fysioterapiakäynnin yhteydessä tai erikseen etukäteen sovittuna käyntinä.

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin vähentämään kipua sekä ohjaamaan ja tukemaan niveltä toimimaan mekaanisesti oikein. Menetelmää voidaan käyttää tukemaan elimistön omaa parantamisprosessia mm. verenkierto- ja lymfajärjestelmän sekä neurofysiologisten tekijöiden kautta.

Urheiluteippausta käytetään vammojen ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon. Urheiluteippausta voidaan käyttää esimerkiksi lihasten venähdys- ja revähdysvammoissa, nivelsidevenähdyksissä ja osittaisissa repeämissä sekä jännevaivoissa. Urheiluteippi voi olla venymätöntä tai elastista, ja sillä pyritään antamaan lisätukea tarvittaessa esimerkiksi nivelille. Lisäksi urheiluteippauksella voidaan pyrkiä rajoittamaan sellaisia liikkeitä ja liikesuuntia, jotka eivät ole suotavia.

Meiltä myös teippauskoulutuksia! Soita ja kysy lisää!

Ota yhteyttä ja varaa aika!

raision fysio 004

raision fysio 005