facebook_page_plugin
 
 
 
REILU FIILIS 2018 - Koko perheen avoin tapahtuma klo 10-14

 

Kaipaatko mukavaa yhteistä tekemistä koko perheelle?
 
Etsiikö lapsesi uutta harrastusta?

 

 RF2

 

Tulkaa koko perheen voimin tutustumaan raisiolaisten seurojen, yhdistysten ja yritysten toimintaan.

Tapahtumapäivässä mukana useita raisiolaisia seuroja esittelemässä omaa harrastustoimintaansa. Paikan päällä myös lajiesittelyjä ja -kokeiluja sekä paikallisten kuntosalien vetämiä näytetunteja.

Tapahtuma-alueella kilpailuja, arvontoja sekä paljon muuta aktiviteettiä niin lapsille kuin aikuisille. Tapahtuma-alueella muun muassa: futis-, kiekko- ja ringettetutka, kiekon tarkkuuslaukaus, amerikkalaisen pallon tarkkuusheitto, volttirata, pomppulinna, lusikkapiruetti, rakettikeihään heitto, kuulantyöntö, keppihevosrata, punakukon kaato sankoruiskulla ja paljon muuta
 
Tapahtumassa myös Reilu Fiilis - Hyväntekeväisyysottelu klo 13Liput: lapset (alle 18v) 5€, aikuiset 10€, perhelippu (2 aikuista ja 1-5 lasta) 20€

Sisäänpääsymaksu sisältää kaikki tapahtuma-alueen aktiviteetit klo 10-14 sekä hyväntekeväisyysottelun klo 13

Kaikki tapahtuman tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä raisiolaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusten tukemiseksi.

 

 

                       hippo                               trampkissaAPPELSIINI KISSAmehukatti

                           kani                               keppihevonen

 
 
Paikallisten kuntosalien näytetunnit:
 
Klo 10.00-11.00 Joogalates 60min - EasyFit Raisio

Joogalates on tunti, missä yhdistyy joogasta ja pilateksesta tutut liikkeet. Tunnin aikana tehdään liikkeitä, jotka sekä vahvistavat että notkistavat kehoa. Monipuolinen tunti, missä ryhti paranee ja mieli rauhoittuu. Sopii hyvin kaikille!

 

Klo 11.00-11.30 Toiminnallinen treeni 30min - Raision Jumpparit

 

Klo 11.30-12.00 Fustra 30min - Movet Kuntokeskus

Fustra-harjoittelulla pyritään ryhdin aktiiviseen parantamiseen, lihaksiston hallinnan kehittämiseen, liikkeiden puhtaisiin suorituksiin ja oikeaoppiseen hengitystekniikkaan. Fustra-harjoittelulla eroon niska-, hartia- ja selkäkivuista. Muun muassa istumatyön, raskauden, tasaisesti kuormittavan liikunnan puutteen sekä lihaskireyksien myötä ihmisten ongelmaksi on muodostunut lihasepätasapaino, eli vartalon etupuolella sijaitsevat lihakset ovat vahvempia kuin selkäpuolen lihaksisto. Urheilijoilla lihasepätasapaino aiheuttaa heikentynyttä voimantuottoa, lihasparien vahvempien osien hallitessa suoritusta. La 9.6. ohjelmassa Fustra Tykyohjaus 30min. Ota mukaan säänmukainen liikuntavarustus sekä jumppa-alusta. Ohjaukseen mahtuu max. 15 hlöä. Sopii sekä miehille, että naisille. 

Jos et pääse osallistumaan tapahtumaan, mutta haluat kokeilla Fustraa voit lähettää ilmaisen tekstiviestin numeroon 18232. Kirjoita viestiin MOVET ETUNIMI SUKUNIMI IKÄ FUSTRA. Pääset kokeilemaan Fustraa Movetiin hintaan 17,50€ (arvo 89€). Lähettämästäsi viestistä saat paluuviestin. Olemme sinuun yhteydessä ajanvarauksen merkeissä.

 

Klo 12.00-12.30 BungeeTraining 30min - M&M Kuntotalo
Bungee Training on pareittain tehtävä toiminnallinen treeni. Lisätehoa ja hauskuutta saadaan Bungee-nauhoilla. Treenin voi tehdä oman kuntotason mukaan. Et tarvitse omaa paria mukaan! Näytetunnille mukaan mahtuu 16 ensimmäistä, joten ilmestythän paikalle ajoissa.

 

Klo 12.30-13.00 FasciaMethod 30min - M&M Kuntotalo

 FasciaMethod on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa kuntouttavasta näkökulmasta. Keskitymme parantamaan liikkuvuutta toiminnallisin aktiivisin venytyksin nivelten täysiä liikeratoja käyttäen ja lihastoimintaketjuja ( faskialinjoja) mukaillen. Teemme tarkasti kehon yleisimpiin heikkoihin ja kireisiin alueisiin suunnattuja liikehallinta- ja liikkuvuusharjoitteita. Hyödynnämme hierontapalloa faskiakerrosten välisen liukumisen lisäämiseksi ja faskioiden nesteyttämiseksi. Harjoittelua rytmitetään hengityksellä. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan. FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä tuote.

      1448 EasyFit Logo                    mm       movet

 

 

 

Tapahtumassa mukana olevat seurat:

 

WCP

West Coast Phoenix on vuonna 2015 perustettu amerikkalaisen jalkapallon raisiolainen naisjoukkue. West Coast Phoenix pelaa aikaisempien kausiensa tapaan I-divisioonassa kesällä 2018. Tervetuloa katsomaan kotiotteluita Kerttulan nurmelle esim 10.6. klo 13 Reilu fiilis-tapahtuman jatkoille.

Näiltä naisilta löytyy intoa, taitoa, yhteishenkeä ja hurjasti huumoria! Kannattaa tulla itsekin kokeilemaan jenkkifutista: laji on todella monipuolinen ja strateginen ja pelaajia tarvitaan kaikenkokoisia ja -näköisiä. Tytöille ja naisille on omat joukkueet.

weenix

West Coast Phoenixin rastilla pääsee kokeilemaan amerikkalaisen pallon tarkkuusheittoa sekä sovittamaan jenkkifutisvarusteita. Paikan päällä myös West Coast Phoenixin maskotti Weenix!

 

                                        WCP2

         

                                                                      

 

skating team raisio

 

Skating Team Raisio ry (STR) on vuonna 2003 perustettu taitoluisteluun keskittyvä urheiluseura. Tarjoamme kaikille taitoluistelusta kiinnostuneille mahdollisuuden harrastus- tai kilpaurheiluun riippumatta iästä tai osaamistasosta. Teemme parhaamme, jotta kaikki luistelijamme saisivat iloa ja nautintoa liikkumisesta ja uuden oppimisesta. Ammattitaitoisen valmennuksen avulla liikunnallisesti lahjakkailla ja hyvin motivoituneilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus edetä kilpaurheilussa aina huipulle saakka. Seurassa toimii tällä hetkellä kilpa- ja kehitysryhmien lisäksi luistelukoulu, 2 harrastajaryhmää sekä aikuisten tekniikkaryhmä / luistelukoulu.

 

STR on tiiviisti mukana myös Lounais-Suomen taitoluistelu ry:n toiminnassa. Järjestämme vuosittain useita leirejä, kilpailuja ja tehopäivä sekä osallistumme eri tapahtumiin mm. Mylly Skating. Kevätnäytöksemme on odotettu tapahtuma monissa Raision ja lähialueen kouluissa ja päiväkodeissa.

Skating Team Raision pisteellä pääsee kokeilemaan taitoluistelunelementtejä, yksöishyppyjä sekä piruettilusikkaa.

 

 

raisu

 

Raision Urheilijoiden uintijaosto on perinteikäs uintiseura, joka on toiminut raisiolaisen uinnin parissa jo vuosikymmenten ajan. Uintijaosto on myös RaisUn jaostoista aktiivisin ja sen toiminta perustuu laajasti vapaaehtoistoimintaan.

Olemme keskittyneet erityisesti kilpauintiin ja tällä hetkellä RaisUssa pyörii yhteensä seitsemän valmennusryhmää. Syksyllä 2011 sammakkoryhmä sai alkunsa, jonka sisältöä uudistetaan syksyllä 2012. Sammakkoryhmä tarjoaa peuhumahdollisuutta ensi sijaisesti seurassa uivien uimareiden pikkusisaruksille. Mukaan kilpauintiryhmiin pääsee käymällä RaisUn kilpauintikoulun, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

RaisUn uimarit menestyvät hyvin kansallisella tasolla. Yhteensä seitsemän uimaria kuuluu tällä hetkellä Suomen uimaliiton nuorten maajoukkueisiin.

 

 

Raision RinkkaRaision Rinkka ry on perustettu 15.10.1979. Yhdistys on Suomen Latu ry:n jäsenyhdistys, joka toimii Raisiossa ja sen lähiympäristössä hiihdon, retkeilyn ja muun luonnossa tapahtuvan kunto-ja virkistysliikunnan edistämiseksi. Yhdistyksen kotipaikkakunta on Raisio ja se kuuluu Lounais-Suomen latualueeseen. Teemme läheistä yhteistyötä Raision kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelujen ja lähialueen yhdistysten kanssa.

Yhdistys järjestää retkeily- ja liikuntatapahtumia, osallistuu järjestötoimintaan, tarjoaa tarvittaessa opaspalveluita ja koulutusta sekä huolehtii viestinnästä. Rinkka osallistuu aktiivisesti toiminta-alueensa ulkoilualueiden ja -reittien kehittämiseen ja kunnon seurantaan auttaen myös ulkoilureittien kunnostamisessa ja hoidossa. Yhdistys hoitaa Pähkinämäen ulkoilumajaa ja omalla osuudellaan luontoretkinäyttely Pajupilliä. Raision Rinkka vuokraa myös lomaosakkeitaan Kiilopäällä, Äkäslompolossa ja Rukalla sekä vuokraa retkeilyvälineitä.

 

 

pinskutRaision Pinskut on raisiolainen lasten ja nuorten kasvatusjärjestö, joka tarjoaa avointa kerho- ja leiritoimintaa perheen pienimmille, ala- ja yläkouluikäisille.
Järjestön ydin muodostuu vapaaehtoistyöntekijöiden panoksesta. Toiminta perustuu tasavertaiselle ja molemminpuoliselle kunnioitukselle sekä vahvaan ja turvalliseen yhteisöön, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja ilmaista itseään vapaasti.

Raision Pinskut korostaa kestävänkehityksen mukaisia toimintatapoja. Toiminta on elämys,- luonto,- ja ympäristökasvatusta sekä teematoimintaa. Suomen Ympäristökasvatuksen Seura on myöntänyt Raision Pinskuille Vihreän lipun osoitukseksi suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Reilu Fiiliksessä Raision Pinskut kertovat lisää toiminnastaan. Heidän pisteellään myös pomppulinna!

 

 

RNKRaision Nuorisokiekko ry on vuonna 1977 perustettu jääkiekkoilun, ringeten ja taitoluistelun kasvattaja- ja tähtiseura. Seurassamme on noin 600 aktiivista jäsentä, joista puolet ovat harrastajia.

Seuran ja joukkueiden toimintatavoilla haluamme korostaa jokaisen pelaajan ja toimihenkilön olevan tärkeä osa kokonaisuutta, jossa jokaisen panos on merkityksellinen. Meillä harrastajia ohjataan ja opetetaan siten, että he osaavat toimia ryhmässä, heistä kasvaa toisia ja toisten mielipiteitä kunnioittavia sekä hyvän itsetunnon omaavia nuoria ja aikuisia.

RNK maskotti

 

Toiminta RNK:n joukkueissa on sellaista, että se tarjoaa lapsille ja nuorille onnistumisen iloa, mielihyvää ja mahdollisuuksia kehittyä. Emme pyri urheilulliseen menestykseen keinolla millä hyvänsä, vaan noudatamme rehdisti, reilusti ja avoimesti lajiliittojen peli- ja kilpailusääntöjä. Toimintamme on kuite

nkin tavoitteellista, suunnitelmallista ja määrätietoista.

Seurana haluamme luoda nykyaikaista urheilukulttuuria, johon kuuluu palkitseva ja työstä kiittävä ilmapiiri sekä positiivisen palautteen antaminen.

Reilu Fiilis -tapahtumassa RNKn pisteellä pääsee kokeilemaan kiekko- ja ringettetutkaa sekä testaamaan omaa tarkkuuslaukausta. 

 

 

kuulalogoVuonna 1909 perustettu Raision Kuula ry. on Raision kaupungin vanhin ja perinteikkäin urheiluseura. Seura tarjoaa mahdollisuuksia harrastaa, harjoitella ja kilpailla sekä yleisurheilussa että hiihdossa.

Raision Kuulan nuoret urheilijat ovat menestyneet vuosittain hyvin saavuttaen useita SM-mitaleita. Kahden viimeisen vuoden menestyksekkäin nuori on ollut korkeushyppääjä Miro Rastas, joka on voittanut SM-kultaa niin 16- kuin 17-sarjassakin. V. 2014 hän saavutti lisäksi nuorten Suomi-Ruotsi – maaottelussa voiton korkeudessa uudella piiriennätystuloksella 208. Keihäässä SM-hopeaa 19-sarjassa heittänyt Leevi Uusitalo on myös ollut mukana Suomen edustajana nuorten maaottelussa. Aiemmin Kuulan nuoret yleisurheilijat - mm. kuulantyöntäjä Marika Tuliniemi sekä keihäänheittäjä Juha Aarnio - ovat menestyneet jopa nuorten EM- ja MM-kisoissa, joista todisteena ovat kaksi EM-mitalia. Pohjoismaista menestystä seuralle on tuonut myös seiväshyppääjä ja moniottelija Jani Sörensen, jonka saavutuksena on seiväshypyn PM-hopeaa.

Raision Kuulan toiminta tapahtuu pääasiassa eri lajien ohjatuissa harjoituksissa ja urheilukouluissa. Kuntoliikuntaa voi harrastaa esim. kuntojumpparyhmässä. Vaikka Raision Kuula toimii Raisiossa, niin mukaan ovat lämpimästi tervetulleita myös harrastajat Raision ympäristöstä. Toimintansa tukemiseksi Kuula järjestää kesäkautena tansseja omistamallaan Huvilinnun tanssilavalla.

Raision Kuulan pisteellä pääsee kokeilemaan muun muassa kuulantyöntöä sekä rakettikeihään heittoa.

 

 

RaJu

 

Reilu, reipas ja riemukas Raision Jumpparit on 30-vuotias monipuolinen ja lämminhenkinen raisiolainen liikuntaseura. Tarjolla on runsas kattaus laadukasta harrasteliikuntaa lapsille, nuorille, aikuisille ja perheille. Seuran kilpalajeja ovat joukkuevoimistelu, telinevoimistelu, tanssi, rytminen voimistelu ja kilpa-aerobic. Jäsenmäärältään (1315) Raision Jumpparit on Raision suurin urheiluseura ja Suomen Voimisteluliiton 18. suurin seura.

Raision Jumpparit on lasten ja nuorten sekä aikuisten liikunnan Tähtiseura. Raision Jumpparit valittiin Vuoden Urheiluseura 2016 valtakunnalliseen finalistiviisikkoon. 

volttirata lapset

Raision Jumpparit tuovat tapahtumaansa volttiradan, jossa uskaltaudut kokeilemaan erilaisia temppuja!

 

 

 

 

 

RaiFuRaisio Futis on vuonna 1985 perustettu jalkapalloseura, jonka ensimmäinen juniorijoukkue perustettiin vuonna 2004 ja joukkue oli T93. Seuraavalla kaudella käynnistettiin P93 joukkueeen toiminta. Näistä junioreista pelaa edelleen osa seuran Naisten ja Miesten edustusjoukkueissa.

Tästä muutaman juniorijoukkueen seurasta RaiFu on kasvanut 24 joukkueen ja yli 500 pelaajan kasvattajaseuraksi, jonka missiona on tarjota jalkapallon iloa kaikille.

RaiFun pisteellä pääset kokeilemaan pallotutkaan laukauksesi nopeutta!