facebook_page_plugin

Urheiluklinikan moniammatillinen yhteistyöryhmä

Pauliina

Pauliina Luukkala, Raision Fysioterapia
Urheiluklinikan vastaava, fysioterapeutti

Pauliina toimii vastaavana fysioterapeuttina Raision Fysioterapiassa sekä vastaa Raision Urheiluklinikan toiminnasta. Yhteistyö urheiluseurojen kanssa on jatkunut jo muutaman vuoden ajan sisältäen esimerkiksi yksilöllisten testien tuottamista ja niiden perusteella tehtyjen henkilökohtaisten harjoitusohjelmien ohjaamisesta vammojen ennaltaehkäisemiseksi, luentojen pitämistä niin urheilijoille, valmentajille kuin vanhemmille ja muille tukijoukoille sekä tietenkin jo sattuneiden urheiluvammojen kuntoutusta. Pauliinalla on kokemusta monien eri lajien ja eri ikäisten urheilijoiden ja liikkujien kanssa toimimisesta. Hän on vastaanottotyöskentelyn lisäksi myös toiminut useamman vuoden esimerkiksi Turun Palloseuran juniorijääkiekkoilijoiden sekä MM-tason joukkuevoimistelijoiden fysiikkavalmentajana. Tällä hetkellä hän toimii muun muassa amerikkalaisen jalkapallojoukkueen West Coast Phoenixin fysioterapeuttina. Pauliinan erikoisosaamista on myös alaraajatutkimukset sekä niiden pohjalta tarvittaessa tehtävät yksilölliset tukipohjalliset.

Harri

Harri Helajärvi, Mehiläinen, Sairaala NEO, Paavo Nurmi -keskus
Lääketieteen tohtori, liikuntalääketieteen erikoistuva lääkäri

Harri on pitkään liikkujien ja urheilijoiden parissa toiminut lääketieteen tohtori. Hän hoitaa akuutit vammat sekä rasitusperäiset tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat – ja muut urheilijan sairaudet. Näihin kuuluvat esimerkiksi infektioiden, astman sekä suoritustason laskun ja ylikuormituksen ("ylikunnon") tutkimukset & hoito.

Harri on Suomen uintimaajoukkueen ja Turun Urheiluakatemian vastuulääkäri sekä yksittäisten OK-tukiurheilijoiden omalääkäri. Harrilla on kokemusta monien eri lajien, ja eri ikäisten, urheilijoiden kanssa toimimisesta. Harri luennoi terveellisestä liikunnasta urheilijoille, heidän vanhemmilleen ja valmentajille, sekä tekee urheilijoiden terveystarkastuksia harjoittelun tukemiseksi. Harri on myös Suomen urheilun eettisessä keskuksessa toimivan antidoping-erivapauslautakunnan jäsen.

Harri ottaa vastaan maanantai- ja tiistai-iltapäivisin Turussa Mehiläisen Liikuntaklinikalla sekä torstaisin Sairaala NEO:ssa.

Petri

Petri Kallio,Mehiläinen, Paavo Nurmi -keskus
Kliinisen fysiologian erikoislääkäri, liikuntalääketieteen erikoistuva lääkäri

Petri on liikkujien ja urheilijoiden parissa toimiva kliinisen fysiologian erikoislääkäri ja liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri. Hän hoitaa akuutteja vammoja, rasitusperäisiä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ja muita liikkuvan ihmisen sairauksia, joihin kuuluvat esimerkiksi infektioiden, hengitysvaikeuksien ja suoritustason laskun tutkimukset ja hoito. Lisäksi urheilijoiden terveystarkastukset kuuluvat tärkeänä osana hänen työhönsä, mukaan lukien sydämen ultraäänitutkimukset. Petri toimii FC TPS jalkapallojoukkueen, TPS salibandyjoukkueen ja URA Basket –koripallojoukkueen lääkärinä. Joukkueiden lisäksi Petri toimii Turun Seudun Urheiluakatemian terveydenhuollossa. Hän tekee myös antidoping-työtä Suomen urheilun eettisen keskuksen valvontalautakunnassa.

Petri ottaa vastaan matalalla kynnyksellä kaikissa liikkujan murheisiin liittyvissä asioissa Turun Mehiläisen Liikuntaklinikalla normaalisti keskiviikkoisin ja joka toinen torstai Liedon Mehiläisessä.

Jouni

Jouni Heikkilä
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri LT., dosentti ja urheilutraumatologi

Jouni Heikkilä, Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri LT., dosentti ja urheilutraumatologi “Pitkä kokemus urheiluvammoista: yli kymmenen vuotta jalkapallojoukkueiden joukkueenlääkärinä, käsipallomaajoukkueen ja HC Denniksen lääkärinä sekä useiden jääkiekkojoukkueiden konsulttina. Erikoisosaamisena tennisvammat sekä erilaiset yleisurheilu- ja juoksuvammat ovat aina olleet mielenkiintona. Heikkilä leikkaa Mehiläisessä; tähystyskirurgia olkapään, polven ja nilkan alueella.”

pauliina

Tuomas Grönman
PsM, laillistettu psykologi, urheilupsykologi, työterveyspsykologi ja työnohjaaja

Tuomas Grönman on psykologi, urheilupsykologi, työterveyspsykologi ja työnohjaaja, joka on työurallaan keskittynyt erityisesti urheilijoiden psyykkiseen valmennukseen. Alan uranuurtajana Grönman on mm. kirjoittanut Suomen jääkiekkoliitolle henkisen valmennuksen oppaan (v. 2015) sekä kouluttanut eri lajien valmentajia ja urheiluseuroja psyykkisestä valmennuksesta. Hän on kysytty luennoitsija ja usein mediassa siteerattu urheilupsykologian asiantuntija. Yksilötasolla Grönman työskentelee sekä Suomen tämän päivän huippu-urheilijoiden että urheilua harrastavien tulevaisuuden toivojen kanssa nimeään kantavassa Tuomas Grönman Oy -psykologitoimistossa. Lisäksi Tuomas työskentelee työterveyspsykologina. Työssään hän painottaa ajattelunhallinnan, motivaation ja itseluottamuksen itsesäätelytaitoja sekä ihmisen kokonaisvaltaista kohtaamista.

Grönman on entinen ammattijääkiekkoilija, joka on urallaan pelannut mm. NHL:ssä ja voittanut Suomen maajoukkueessa olympiapronssin Naganon talviolympialaisissa 1998.

Katja

Katja Pahkala, Paavo Nurmi -keskus
dosentti, laillistettu ravitsemusterapeutti

Katja on toiminut tutkijana ravinnon, liikunnan ja sydänterveyden parissa 15 vuoden ajan Turun yliopiston Sydäntutkimuskeskuksessa ja Paavo Nurmi -keskuksessa. Tutkimustyön ohella Katja on pitänyt luentoja ravinnosta, liikunnasta ja terveydestä yli 10 vuoden ajan sekä tavannut urheilijoita erilaisissa ravitsemusasioissa yksityisvastaanotolla. Katja on myös pitänyt luentoja urheilijan ravitsemuksesta lukuisten eri urheilulajien edustajille. Katja kuuluu Urheiluravitsemuksen asiantuntijat -verkostoon ja hän on Turun seudun urheiluakatemian ravitsemusasiantuntija.

jari

Pia Teissala, Liikuntakaveri Pia Teissala
Sairaanhoitaja, personal trainer

“Pia on liikunnanlähettiläs, joka rakastaa liikuntaa, terveellisiä elämäntapoja koko sydämellään. Pian motto on liikunta on lääke ja vierivä kivi ei sammaloidu koskaan. Pian oma urheilutausta on yleisurheilu / aitajuoksu ja pikamatkat SM-tasolla. Kilpa-urheilun jälkeen sairaanhoitajan tutkinto ja pt-tutkinto - joka on ollut loistava pohja yhdistää hyvinvointi, liikunta ja terveys. Pia on ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja jo 20v ajan ja opastanut yksilöohjauksena ja ryhmäohjauksina asiakkaitaan syömään oikein ja monipuolisesti, pudottamaan painoa järki kädessä ja löytämään liikunnanilon. "Olen onnellinen jokaisesta ihmisestä, jonka saan liikkumaan ja huolehtimaan omasta terveydestään - hyvän päätöksen voit tehdä vain Sinä itse!"

Ajanvaraus

Varaa aika ›